Allt du vill veta om biologisk mångfald i trädgården – samlat på samma plats. Det är inte svårt att skapa en Rikare trädgård och därmed också att göra en insats för naturen. Med guider, tips, filmer och artiklar vill vi inspirera dig till att förbättra din trädgård både för dig själv och för alla arter i vår närhet. Det är enkelt, roligt och effektivt.

Rikare trädgård är ett samarbete mellan Fritidsodlingens RiksorganisationSveriges Entomologiska FöreningBiologiska Mångfaldens Dag-initiativetNatursidan.seOdlings-TV och Studiefrämjandet. Idén kommer från Storbritannien där Wild About Gardens, jobbat med ett liknande koncept i många år.

Projektet vill skapa en samlingsplats för allt som är värt att veta om biologisk mångfald i odlingar samt inspirera Sveriges odlare att ta hänsyn till våra inhemska växter och djur. Det finns en enorm potential gömd i Sveriges många hårdklippta gräsmattor. Med en större förståelse för och hänsyn till djuren i närnaturen kan odlare dessutom få gratis hjälp från små trädgårdsarbetare. Det är verkligen insatser där alla blir vinnare.

Besök webbplatsen Rikare Trädgård för mer inspiration